Praktijk MaduhGezinstherapie

Gezinstherapie hulp bij opvoeding amsterdam oost diemen zuidoost watergraafsmeer

Soms is het fijn als er iemand meekijkt en meedenkt hoe de harmonie weer terug kan keren in je gezin.

Problemen binnen gezinnen ontstaan meestal als het gezin uit balans is. Dat kan komen door een verstoorde relatie tussen de gezinsleden, een scheiding of moeizame communicatie. Ook kunnen ouders het overzicht kwijt zijn, waardoor het moeilijk is om de opvoeding goed te laten verlopen.

Hoe werkt gezinstherapie?

Ik kan samen met jullie onderzoeken hoe het komt dat het niet meer lekker loopt in het gezin. Maar ik kijk vooral naar wat jullie nodig hebben als gezin en als individu. Dit doe ik o.a. door gesprekken te voeren, met het hele gezin maar ook 1 op 1 met ieder gezinslid. Daarnaast maken we afspraken met elkaar, stellen we doelen voor het hele gezin en voor elk gezinslid apart. Zodat iedereen zich goed kan ontwikkelen.

Als er andere mensen om jullie heen veel betrokken zijn bij het gezin, bijvoorbeeld een opa of oma, dan kunnen we hen uitnodigen om deel te nemen. Ook wanneer jullie als ouders uit elkaar zijn en er sprake is van een verstoorde communicatie kan ik iets betekenen. Het is immers belangrijk dat er harmonie is tussen ouders zodat de kinderen zich veilig voelen en zich durven te uiten.

Evaluatie

Na vijf sessies evalueren we met het hele gezin hoe het gaat en of we op de goede weg zijn. Misschien stellen we de doelen bij of gaat het zo goed dat we richting afronden gaan.

Ik kan me voorstellen dat jullie vragen hebben over dit proces. Jullie kunnen me bellen, mailen of appen, ik vertel er graag meer over!