Praktijk Maduh1 op 1 ‘Rots & Water Training’

Weerbaarheidstraining kinderen jongeren amsterdam zuidoost diemen watergraafsmeer

Weerbaarheidstraining voor kinderen, jongeren en ouders in Amsterdam e.o.

De Rots & Water Training is een weerbaarheidstraining. Door de training krijg je meer zelfvertrouwen en sta je sterker in je schoenen. Je leert wanneer je voor jezelf moet opkomen en wanneer het beter is om je ergens bij neer te leggen.

Wat ga je leren?

Het is niet altijd makkelijk om je eigen grenzen aan te geven en tegelijk die van anderen te respecteren. De Rots en Water Training leert je soms hard zijn als een rots en soms zacht als water. Je leert beter om te gaan met lastige situaties en daarin de goede keuzes te maken. Je leert je woede en boosheid te beheersen en op een rustige manier voor jezelf op te komen. Je denkt na over wat je wel en niet wilt en hoe je dat duidelijk maakt. Ook leer je de grenzen van anderen te herkennen en te respecteren.

Hoe gaan we dat doen?

Dit doen we door oefeningen uit zelfverdedigingssporten. We oefenen met ademhaling en besteden aandacht aan lichaamshouding, oogcontact en stemgebruik. We wisselen spel en oefeningen af met korte gesprekjes. Je krijgt elke week een opdracht mee om thuis te oefenen. Je ouders horen wat er geoefend is zodat ze samen met jou kunnen oefenen.

De training bestaat uit 8 sessies van 45 minuten.

*Bij genoeg aanmeldingen (minimaal 8 deelnemers) kan deze training ook in groepsverband worden gegeven.

*Ook ouders kunnen de 1 op 1 Rots & Water Training volgen.